سقف عرشه فولادی چیست؟
سقف عرشه فولادی چیست؟
سقف عرشه فولادی ( Metal Deck )گونهای از سقفهای مرکب کامپوزیت میباشد که در ساخت آن از ترکیب فولاد و بتن استفاده میگردد، که بتن در این نوع سقف به عنوان عضو فشاری در قسمت فوقانی تیر فولادی و از مقاطع فولادی به عنوان عضو کششی استفاده میگردد،
همچنین در تعریف جامع سیستم سقف عرشه فولادی جهت یکپارچگی و اتصال عضو فشاری به کششی از برشگیرها که به شکل گلمیخ میباشند استفاده میگردد.
ورق فرم داده شده گالوانیزه نیز در این سقفها به عنوان قالب ماندگار و همچنین المان کمکی به عضو کششی وجود دارد.

اجزای تشکیل دهنده در تعریف جامع سیستم سقف عرشه فولادی:
۱) ورق گالوانیزه عرشه فولادی :
مهمترین و پر هزینه ترین جزء تعریف جامع سیستم سقف عرشه فولادی ورقهای گالوانیزه می باشد،
این ورقها با ضخامت ۰٫۸ میلیمتر الی ۱٫۲۵ میلیمتر و در عرض ۱۲۵ سانتی متر به صورت رولی در کارخانه های مختلفی امیرکبیر کاشان ، هفت الماس قزوین ، تاراز شهرکرد ، فولاد مبارگه اصفهان و همچنین ورقهای وارداتی مانند هندی ، قزاق ، اکراین وچینی دربازارموجود می باشند.
در سقفهای مرکب عرشه فولادی، ورق فولادی گالوانیزه ذوزنقه ای آجدار علاوه بر اینکه المان کششی محسوب می گردد به عنوان تاوه (قالب) ماندگار در سقف باقی مانده و علاوه بر زیبایی در زیر سقف، باعث افزایش فواصل تیر فرعی تا۴ متر بدون نیاز به جک زنی و شمع گذاری می باشد.
برای محاسبه قیمت تمام شده ورق گالوانیزه رول فرم شده به روش زیراقدام میگردد:
( وزن ورق به کار رفته در یک متر مربع سطح مفید * قیمت واحد کیلوگرم ورق گالوانیزه)
ورق به ضخامت ۰٫۸ میلیمتر برای یک متر مربع سطح عرشه فولادی مفید با احتساب اورلپ و پرت ۸٫۲۰۰کیلو گرم.
برای ورق با ضخامت ۰٫۹ میلیمتر برای یک متر مربع سطح عرشه فولادی مفید با احتساب اورلپ و پرت ۹٫۳۰۰ کیلوگرم.
برای ورق با ضخامت ۱٫۰۰ میلیمتر برای یک متر مربع سطح عرشه فولادی مفید با احتساب اورلپ و پرت ۱۰٫۲۵۰ کیلوگرم.
و ورق با ضخامت ۱٫۲۵ میلیمتر میلیمتر برای یک متر مربع سطح عرشه فولادی مفید با احتساب اورلب و پرت حدوداً ۱۳ کیلوگرم می باشد .
چه گالوانیزه ای برای سقف عرشه فولادی مناسبتر است؟
وزن پوشش گالوانیزه در سازه های عرشه فولادی میبایست حداقل ۱۸۰ الی ۲۷۵ گرم بر متر مربع در نظر گرفته شود که مطابق با استاندارد JIS G 3302 میباشد.
مناسبترین ورقهای گالوانیزه عرشه فولادی با توجه به آلیاژ فولاد، متعلق به کارخانه هفت الماس قزوین برای مناطق خشک و با رطوبت پایین وکارخانه امیر کبیر کاشان برای مناطق گرم با رطوبت بالا مناسبترین انتخاب می باشد.
البته گالوانیزه شهرکرد و تاراز نیز انتخابهای مناسبی می باشند.
قبل از اینکه به ادامه معرفی اجزای تشکیل دهنده تعریف جامع سیستم سقف عرشه فولادی بپردازیم ، با تعدادی از کارخانه های تولید ورق گالوانیزه عرشه فولادی آشنا بشویم :
معرفی کارخانه های مرتبط با سیستم سقف عرشه فولادی :
کارخانه امیر کبیر کاشان:
تحت نام شرکت صنایع گالوانیزه فجر سپاهان در اسفندماه ۱۳۷۴ با هدف تولید ورق گالوانیزه به روش غوطهوری گرم مداوم، تأسیس و در سال ۱۳۷۹ به بهرهبرداری رسید.
این شرکت که فقط دارای یک سایت تولیدی می باشد، در زمینی به مساحت ۷۲ هکتار در ۱۴ کیلومتری شرق شهرستان کاشان واقع گردیده است.
خط گالوانیزه این شرکت با ظرفیت اسمی ۱۰۰ هزار تن در سال برای ضخامتهایی در محدوده ۰/۲۵-۱/۲۵ میلیمتر و عرض ۶۰۰ الی ۱۲۵۰ میلیمتر طراحی شده است.
ظرفیت موجود این خط تولید در حال حاضر بالغ بر ۱۳۰ هزار تن در سال می باشد. کلافهای ورودی این خط تولید، ورقهای فولادی نورد سرد شده با کیفیت فول هارد و ورقهای نورد سرد و آنیل شده میباشد.
این شرکت اولین تولیدکننده ورق گالوانیزه گرم در ایران بوده و با توجه به سابقه چندین ساله تولید، دارای اطلاعات کافی و دانش فنی درزمینه تولید این نوع ورقهای فولادی پوششدار است.
با توجه به انجام پروژههای طرح و توسعه، خطوط تولید موجود در شرکت شامل اسیدشویی، نورد سرد رفت و برگشتی، آنیل، گالوانیزه گرم مدوام، برش عرضی و فرمدهی ورق میباشد.
موقعیت جغرافیایی و لجستیکی شرکت، دسترسی آسان به جاده ریلی و ترانزیتی، فاصله ۶۰۰ متری تا ریل راه آهن و فاصله ۱۸۰۰ متری تا جاده ترانزیت و قرارگیری در مرکز ایران از ویژگیهای بارز این شرکت است.
کارخانه هفت الماس قزوین:
کارخانه هفت الماس قزوین با هدف توليد انواع ورق گالوانيزه، نورد سرد ، استنلس استيل (فولاد زنگ نزن) وسايرمقاطع فولادی درسال١٣٧٥تاسيس گرديد.
عمليات عمرانی اين شركت در سال ١٣٨٠ آغاز و در سال ١٣٨٢ با ظرفيت اسمی سالانه ١٠٠٠٠٠ تن ورق گالوانيزه با ضخامت ٣/٠ تا ٢ ميليمتر و عرض ١٠٠٠ و ١٢٥٠ ميليمتر به بهره برداری رسيد.
توليدات ورق گالوانيزه اين شركت پاسخگوی ١٥ درصد نياز بازار داخلی بوده و حدود ٢٠ تا ٤٠ درصد از كل ظرفيت توليد نيز در بازارهای جهانی عرضه میگردد.
اين شركت ضمن دريافت لوح تقدير از سوی وزير محترم صنايع و معادن به عنوان واحد نمونه صنعتی، دومين توليدكننده ورق گالوانيزه در كشور است كه علاوه بر ايجاد اشتغال در منطقه سهم بسزايی جهت تحقق خود كفايی توسعه صنعتی و رشد اقتصادی كشور دارا میباشد.

دريافت نشان استاندارد ملی و گواهی كيفيت ISO ٩٠٠١:٢٠٠٨ در توليد ورقهای گالوانيزه حاكی از عزم راسخ اين شركت در تحول و دسترسی به كيفيت برتر بوده و در ادامه اين شركت در راستای اخذ گواهینامه های معتبر بين المللی از جمله ISO ١٨٠٠٠ و ISO ١٤٠٠٠ و EFQM گام بر میدارد.
هم اكنون آزمايشگاههای مجهز شركت صنايع هفت الماس با اخذ گواهينامه تائيد موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتی ايران توانایی ارائه خدمات آزمايشگاهی جهت انجام آزمونهای مختلف بر روی انواع ورق و مقاطع فولادی، گالوانيزه به روش گرم پيوسته و … را دارا میباشد.
فاز اول خط تولید نورد سرد در تیرماه ١٣٨٧ به بهره برداری رسیده و با ظرفیت اسمی ٨٠٠.٠٠٠ تن در سال، ورق نورد سرد تولید مینماید.
تولیدات این کارخانه ضمن تامین ورق برای خط تولید گالوانیزه هفت الماس بخشهایی از بازار مصرف داخلی و صادرات بین امللی را نیز تامین میکند.
۲) گلمیخها(المان برشی ):
برای هر متر مربع سقف عرشه فولادی به طور متوسط ۲/۲ عدد گلمیخ مصرف میگردد.
گلمیخها در دو اندازه استاندارد ۱۹*۱۱۵ و ۱۹*۱۰۰ متناسب با ارتفاع گام ورق استفاده می گردد و شعله پوش سرامیکی که جهت جلوگیری از پاشش مواد مذاب حاصل از برقراری قوس الکتریکی دستگاه استاد ولدر به کار میرود جزء اجزای موقت بوده که می بایست قبل از آرماتوربندی شکسته و جمع آوری گردد .

گلمیخها ضمن انجام وظیفه به عنوان المان برشی سقف ، وظیفه یکپارچه سازی مقاطع بتنی و فولادی را نیز در دستور کارخود دارد.
گلمیخها در برندهای گام ، بتا ، ولدکس و مادسا که مورد تایید عموم کارفرمایان نیز می باشند در بازار مورد استفاده قرار می گیرند.
وزن هر عدد گلمیخ ۱۱۵ ، حدود ۲۹۰ گرم و وزن هر عدد گلمیخ ۱۰۰ حدود ۲۶۰ گرم می باشد.
هندسه گلمیخها باید برای انجام جوش قوس الکتریکی به وسیله تجهیزات اتوماتیک خاص اینکار مناسب باشد.نوع واندازه گل میخ باید در نقشهها مشخصات فنی خصوصی ویا سایر مدارک طراحی تعریف شود.هر گلمیخ باید دارای یک حلقه محافظ حرارت از جنس سرامیک یا مصالح مناسب دیگر باشد.
از نظر ضوابط مکانیکی،گلمیخها باید از جنس میله های سرد کشیده شده باشد.

سطح قطعه ای که گلمیخها به آن جوش می شوند باید عاری از هرگونه فلس،زنگ ، رطوبت ویا هرگونه مواد مضری که مانع از انجام یک جوش مطمئن و خوب می شوند ،باشد.این سطوح ممکن است با برس سیمی سنگزدن تمیز شوند .
حلقه سرامیکی به کارگرفته شده در اجرا می بایست کاملاً خشک و عاری از هرگونه رطوبت باشد ، وجود رطوبت در سرامیک باعث میگردد در زمان برقراری قوس الکتریکی و بالارفتن ناگهانی دمای مقطع گلمیخ و سرامیک ، رطوبت داخل سرامیک ناگهان تبخیر گردد و این بخار ایجاد شده فی مابین گلمیخ و سطح تیر ایجادتخلخل کرده و کیفیت جوش را به شدت کاهش میدهد ،
توصیه میگردد حتی در صورتیکه احساس میکنید سرامیک خشک است باز هم آن را درون آون قرار دهید و به مدت ۶۰ دقیقه نگه دارید تا رطوبت آن کاملا گرفته شود.
حفاظ قوسی یا حلقه سرامیک حافظ جوشکاری باید بطور کامل خشک باشد.اگر به دلایلی مثل رطوبت موجود در هوا یا اثر باران مرطوب شده باشد باید قبل از استفاده به مدت ۲ ساعت در دمای ۱۲۰ درجه قرار گیرد تا بطور کامل خشک باشد.
فواصل طولی و عرضی برشگیرهای گلمیخ از یکدیگر و همچنین فاصله آنها از لبه بال تیر یا شاهتیر نسبت به آنچه که در نقشه ها نشان داده شده می تواند حداکثر ۲۵ میلیمتر مغایرت داشته باشد.
حداقل فاصله لبه پایه گلمیخ از لبه بال تیر مساوی قطر گل میخ بعلاوه ۳ میلیمتر است .
این فاصله نباید کمتر از ۳۸ میلیمتر باشد.در مورد گلمیخهایی که در داخل بتن مدفون می شوند حلقه سرامیکی باید شکسته و برداشته شود.
در مورد سایر گلمیخها شکستن حلقه سرامیکی اجباری نیست لیکن بهتر است انجام شود.
تکنیک جوشکاری گلمیخ:
گلمیخها با استفاده از تجهیزات خودکار جوشکاری گلمیخ که به یک منبع انرژی جریان یکسو با قطبیت مثبت متصل است جوش داده شوند.(دستگاه Studwelding)در حین جوشکاری تفنگی مربوطه باید تا زمان سفت شدن فلزلت مذاب در موقعیت اولیه جوشکاری و بدون حرکت نگاه داشته شود.
در حالتیکه دمای فلز پایه کمتر از ۱۸- می باشد یا سطح جوشکاری مرطوب است باید از انجام جوشکاری پرهیز کرد.
در متراژهای پایین و یا در پروژه هایی که امکان تامین برق سه فاز مورد نیاز مقدور نیست میتوان از اینورتر جهت جوش مستقیم گلمیخ به سازه فلزی استفاده نمود در این روش می بایست قبلاً ورق گالوانیزه در محل اتصال گلمیخ بریده شود و سپس گلمیخ جوشکاری گردد ، در هر حال باید آزمون تست جوش گلمیخ با اهرم با زاویه ۶۰ درجه انجام گیرد و گلمیخ نباید از محل اتصال جوش شکسته و یا جدا گردد .

ضوابط ارزیابی گلمیخ ها:
گلمیخهای مورد استفاده در ورقهای ذوزنقه ای آزمایش باید با مصالحی باشد که بیانگر شرایط اجرایی باشند.
آزمایش خمش
آزمایش پیچش
آزمایشش کشش
*کنترل در حین ساخت :
علاوه بر بازرسی عینی آزمایش باید شامل خم کردن گل میخ به اندازه تقریبی ۳۰ درجه پس از سرد شدن باشد.
آزمایش خم را می توان به کمک یک اهرم و نه ضربات چکش انجام داد.
در دمای کمتر از ۱۰ درجه سانتیگراد انجام آزمایش خمش باید با بارگذاری آهسته صورت گیرد تا گل میخ در اثر ترد شکنی از بین نرود.
هنگامیکه یک گلمیخ غیر قابل پذیرش از سطح عضو تحت تنش کششی برداشته می شود سطحی که گلمیخ مورد نظر از آن قسمت حذف شده باید سنگ زده شده و صاف و همسطح گردد.
۳). میلگرد حرارتی / مش آماده:
همانطور که میدانید آخرین مرحله از اجرای سقف عرشه فولادی، اجرای عملیات بتنریزی میباشد.
زمانی که عملیات بتنریزی در سطح وسیعی انجام میشود اگر بتن در شرایط هوایی قرار داشته باشد که به طور ناگهانی تغییر دما اتفاق بیافتد، پس از ینکه بتن سخت شد دچار ترک خوردگی میشود از اینرو برای جلوگیری از ترکخوردگی بتن در اثر تغییر شرایط هوای ناگهانی از میلگردهای حرارتی استفاده میکنند.
این نوع از میلگردها با قطر ۸ میلیمتری ساخته و تولید میگردند.

میلگرد حرارتی به کار رفته در سقف عرشه فولادی به صورت یک شبکه به شکل مش آماده بافته شده و یا میلگرد شاخه ای که بسته به نقشه های پروژه معمولاً میلگرد آجدار ۸ و یا ۱۰ به کار می رود (استفاده از میلگرد به صورت کلاف به هیچ عنوان توصیه نمی گردد.)
شبکه به کار رفته میلگرد حرارتی با چشمه های ۲۰*۲۰ – ۲۵*۲۵ – ۳۰*۳۰ بسته به فواصل دهانه ها و میزان بارزنده و کاربری ساختمان تعیین می گردد.
وزن میلگرد نمره ۸ با چشمه های ۲۰*۲۰ برای هر متر مربع با احتساب پرت و اورلب حدود ۴٫۵ کیلوگرم.
وزن میلگرد نمره ۸ با چشمه های ۲۵*۲۵ برای هر متر مربع با احتساب پرت و اورلپ حدود ۳٫۶۰۰ کیلوگرم.
وزن میلگرد نمره ۸ با چشمه های ۳۰*۳۰ برای هر متر مربع با احتساب پرت و اورلپ حدود ۲٫۸۰۰ کیلوگرم.
وزن میلگرد نمره ۱۰ با چشمه های ۲۰*۲۰ برای هر متر مربع با احتساب پرت و اورلپ حدود ۶٫۸۰۰ کیلوگرم.
وزن میلگرد نمره ۱۰ با چشمه های ۲۵*۲۵ برای هر متر مربع با احتساب پرت و اورلپ حدود ۵٫۶۰۰ کیلوگرم.
وزن میلگرد نمره ۱۰ با چشمه های ۳۰*۳۰ برای هر متر مربع با احتساب پرت و اورلپ حدود ۴٫۴۰۰ کیلوگرم می باشد.
۴) میلگرد آتشپاد:
همچنین طراحی عرشه باید الزامات مقاوت در برابر حریق را درطراحی سقفهای مرکب در نظر بگیرد.
الزامات حریق ممکن است حاکم بر مقادیر مقاومت و جرم حجمی بتن باشد.
به طور کلی برای مقاوت در برابر حریق بر اساس فاصله دهانه آزاده دهانه ها و ضخامت بتن از میلگردهای موسوم به آتش پاد در سایزهای ۱۰ تا ۱۴ در داخل گامهای ورق عرشه به صورت طولی استفاده می گردد.

۵) فلاشینگ :
فلاشینگها نیز از جنس گالوانیزه است که در لبه های محیطی و پیرامونی سقف های و کنار بازشوها و راه پله ها جهت دوربند و جلوگیری از ریزش بتن اجرا میگردد.
فلاشینگها به صورت دوخم و به ارتفاع ۱۳ سانتی متر و از ورق گالوانیزه به ضخامت ۰٫۵ میلیمتر می باشد.
فلاشینگها بر حسب نیاز دارای نشیمنهای ۵ و ۷ سانتیمتری هستند که توسط ملزومات نصب مانند میخ و چاشنی و پیچ به اسکلت سازه و یا لبه ورق عرشه فولادی نصب می شوند.
برای مهار فلاشینگها از سیم آرماتور بندی و اتصال آنها به گلمیخها و یا از تسمه های گالوانیزه و مهار به گام فوقانی ورق عرشه فولادی استفاده مینمایند.

۶) بتن :
بتن مورد نیاز برای یک متر مربع سقف عرشه فولادی به صورت تقریبی ۰٫۱۱ متر مکعب می باشد . که ۱۱% از هزینه کل تهیه و اجرای سقف عرشه فولادی است.
ارتفاع بتن از روی قائده فوقانی ورق ذوزنقه ای حداقل ۵ سانتی متر می باشد و ارتفاع آن از روی قائه تحتانی ورق ذوزنقه ای ۱۳ سانتی متر در نظر گرفته می شود.
البته با توجه به نوع میلگرد مصرفی و همچنین کاربری ساختمان ارتفاع بتن از روی سطح فوقانی ورق ذوزنقه ای ممکن است به ۷ سانتی متر نیز برسد که این امر حجم بتن مصرفی برای یک متر مربع را می تواند تا ۰٫۱۴ متر مکعب افزایش دهد.

بتن مصرفی در سقف عرشه فولادی با عیار معمولاً ۳۵۰ کیلوگرم در متر مکعب و با اسلامپ ۱۲ انجام می گردد. (افزایش روانی بتن از ۸ استاندارد به ۱۲ حتماً توسط فوق روان کننده انجام گیرد و از روان کردن بتن با آب جداً خودداری گردد.
برای محاسبه هزینه بتن حتماً انعام پمپ بتن و همچنین انعام راننده های بتن و مواد مواد فوق روان کننده لحاظ گردد.
۷) روشهای تسطیح و پرداخت سطح بتن :
صرف نظر از تسطیح بتن با روش همیشگی تخته ماله ، امکان پرداخت نسبی بتن با کیفیتی بسیار بالاتر نسبت به تخته ماله توسط ماله پروانه نیز وجود دارد .
عملیات تسطیح با ماله پروانه به دو صورت انجام می گردد :
ر وش اول استفاده از دوربین و یا ترازیاب است.
در این روش بتن ریزی و کف سازی به کمک دوربین توتال و یا ترازیابهای لیزری صورت میگیرد . حسن این روش سرعت و دقت بالاتر و همچنین عدم نیاز به پروفیل جهت اجرای دلیل می باشد .
در این روش پس نصب ورقهای عرشه فولادی و اجرای گلمیخ و دوربندب با فلاشینگ و آرماتوربندی ، به کمک دوربین و یا ترازیاب بتن به وسیله پمپ هوایی و یا زمینی ریخته سپس تسطیح و رگلاژ می گردد.
باید توجه داشت اسلامپ بتن می بابیست بین ۸ تا ۱۰ باشد – برای دقت عمل می توان از یک شاخص مدرج که انتهای آن به صفحه بشقاب شکلی به قطر حدودا ۲۵ سانتی متر متصل ست استفاده نمود
بدین شکل که یک نفر همزمان با تسطیح بتن این شاخص را روی بتن قرارداده و به کمک نور لیرز ترازیاب و یا دوربین میزان بالا و پایین بودن کار را کنترل و تصحیح نماید و پس از پایان عملیات بتن ریزی به وسیله پودر سخت کننده بتن و به کمک ماله پروانه ای و یا هلکوپتری اقدام به ماله زنی و کف سازی نمود – پودر سخت کننده که از سنگ دانه هایی مقاوم ساخت شده است باعث ایجاد یک سطح بسیار مقاوم در برابر خوردگی ، سایش و ترک می باشد ، در ضمن سطح ایجاد شده به وسیله این پودر سطحی یکدست و بدون خلل و فرج می باشد .
مقاومت فشاری ۲۸ روزه این مواد حدود ۲۷۰ نیوتون بر میلیمتر مربع می باشد .در ضمن این مواد در رنگهای مختلف موجود می باشد .

۷۲ ساعت پس از این عملیات به وسیله دستگاه کاتر شیارهایی به عمق ۳ سانتی متر و در شبکه ای به فواصل ۲ متر ایجاد میگردد تا علاوه بر زیبایی به عنوان یک نوع درز انبساط عمل کرده و مانع از ترک خوردن بتن گردد .
روش دوم استفاده از پروفیل آهنی روش دوم استفاده از پروفیل آهنی است.
تنها تفاوت این روش در قسمت اول اجرا و آنهممربوط به زمانی است که دوربین و یا ترازیاب در دسترس نباشد ویا نیاز به کروم بندی جهت اجرای شیب بندی داشته باشیم .
پس از نصب کامل ورقهای عرشه فولادی و گلمیخ و فلاشینگ و آرماتوربندی به وسیله پروفیلهای ۴۰*۸۰ آهنی و به کمک شیلگ تراز در فواصل ۳ متری دلیل گذاری میکنیم .
پروفیلها را کامل فیکس میکنیم ( البته پس از بتن ریزی و تسطیح می بایست این پروفیلها از جای خود خارح و فضای خالی به کمک بتن مجددا پرگردد ) مطابق ویدیو و تصاویرزیر بتن را بین پروفیلها پخش و شمشه کش کرده و سپس پروفیلها را خارج کرده و ادامه کار مطابق همان روش اول است.
۸)ملزومات نصب :
ملزومات نصب عبارتند از صفحه فرز ، میخ و چاشنی و پیچ سرمته . از دیگر آیتمهایی که در برآورد مطرح میگردد و حدود ۲ % از کل هزینه را شامل می گرد میخ و چاشنی انفجاری می باشد که جهت تثبیت و فیکس کردن ورقهای بر روی اسکلت فلزی از آن استفاده می گردد.
میزان مصرف حدود ۲ الی ۳ عدد میخ و چاشنی برای هر متر مربع اجرای ورق گالوانیزه عرشه فولادی می باشد.
میخ و چاشنی توسط تفنگهای میخکوب بصورت انفجاری باعث اتصال ورقهای عرشه فولادی و فلاشینگها به اسکلت سازه می گردند.
منابع :
-
- مطالعات واحد فنی شرکت فرتاک ویژن
امین مقدمی
25 ژانویه 2021با سلام و وقت بخیر
در مورد لیست قیمت سقف های عرشه فولادی توضیحات میخاستم.
همچنین مدت زمان انجام این پروژه به چه صورت است ؟
با تشکر از شما
فرتاک ویژن
25 ژانویه 2021با سلام دوست گرامی
لیست قیمت به زودی در سایت قرار داده خواهد شد.
برای اطلاعات بیشتر میتوانید قسمت مقالات را مطالعه بفرمایید.
سوالی بود از طریق صفحه تماس با ما در خدمتتون هستیم.
با تشکر